top of page

Πιστοποίηση της Veridos Matsoukis με το Common Criteria


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση της εταιρίας Veridos Matsoukis A.E. που δραστηριοποιείται στον κλάδο των εκτυπώσεων ασφαλείας με το πιστοποιητικό Common Criteria v3.1 σε επίπεδο EAL5+, από το Εθνικό Κέντρο Κρυπτογραφίας (CCN) του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών της Ισπανίας. Μάλιστα η σχετική πράξη δημοσιεύτηκε την 1η Δεκεμβρίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ισπανίας.

Είναι, η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που διαθέτει ανάλογο πιστοποιητικό. Το πιστοποιητικό αυτό αφορά στην αξιολόγηση της ασφάλειας της τεχνολογίας της πληροφορίας (συντομογραφημένα ως Κοινά Κριτήρια ή CC ) είναι δε ένα διεθνές πρότυπο (ISO / IEC 15408)

για την πιστοποίηση ασφάλειας υπολογιστών.

H πιστοποίηση αυτή παρέχει τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία καθορισμού, υλοποίησης και αξιολόγησης ενός προϊόντος ασφάλειας υπολογιστών διεξήχθη με αυστηρό, τυποποιημένο και

επαναλαμβανόμενο τρόπο σε επίπεδο που είναι ανάλογο με το περιβάλλον-στόχο για χρήση.

«Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Veridos –Matsoukis A.E..

Μάλιστα μας δίνει τη δυνατότητα να καθετοποιήσουμε πλήρως την παραγωγική μας διαδικασία στην Ελλάδα, περιλαμβάνοντας oλοκληρωμένη κατασκευή ειδικών

ηλεκτρονικών συστατικών που αποτελούν βασικό μέρος της παραγωγής Ταξιδιωτικών Εγγράφων με όλα τα απαιτούμενα στάνταρντ ασφάλειας» αναφέρει σε δήλωσή του ο ο κος Ευθύμιος Ματσούκης (Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Ματσούκης Α.Ε).

Το πιστοποιητικό Common Criteria v3.1 σε επίπεδο EAL5+, από το Εθνικό Κέντρο Κρυπτογραφίας (CCN) του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών της Ισπανίας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από διεθνείς πιστοποιήσεις που διαθέτει η εταιρία και τεκμηριώνουν με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο την απόλυτη ποιότητα και ασφάλεια τόσο των εγκαταστάσεων

όσο και της παραγωγικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η Veridos Matsoukis A.E. έχει εγκατεστημένη μια σύγχρονη και πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής ενθέτων (inlays) για ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατηρια, ταυτότητες κ.λπ) , στην οποία συμπεριλαμβάνεται επίσης η αρχικοποίηση και η ενσωμάτωση σε αυτά των κατάλληλων μικροϋπολογιστών, τηρώντας όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Μάλιστα, από το 2014 η εταιρία υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα που ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια Ευρώ.

Η πρώτη φάση αφορούσε τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτηριακών υποδομών, την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και την εκπαίδευση του προσωπικού και ανερχόταν στο ύψος των 6 εκατομμύρια Ευρώ. Η δεύτερη φάση περιελάμβανε τις εγκαταστάσεις και μηχανήματα για παραγωγή ηλεκτρονικών εξωφύλλων διαβατηρίων ύψους 5 εκατομμυρίων Ευρώ που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η τρίτη φάση, που ξεκίνησε το 2017, αφορά νέο πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων Ευρώ.

Στόχος της νέας αυτής επένδυσης είναι να διασφαλιστεί η δυνατότητα παραγωγής όλων των ειδών ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών εγγράφων για διάφορες κυβερνήσεις (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, κάρτες πολίτη, κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες).

Έτσι όλα τα νέα προϊόντα θα παράγονται χωρίς να απαιτούνται ούτε ενός ευρώ εισαγωγές, εκτός από τον μικροεπεξεργαστή (microchip). Με την επένδυση αυτή η εταιρία Veridos Matsoukis Α.Ε. είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή που προσφέρει ταξιδιωτικά έγγραφα με τα υψηλότερα εχέγγυα ασφάλειας. Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων συνδυάζεται και με την στρατηγική απόφαση της μητρικής εταιρίας Veridos MatsoukisΑ.Ε., να γίνει η Ελλάδα κομβικό σημείο παραγωγής ταξιδιωτικών εγγράφων υψηλής ασφάλειας για την κάλυψη της παγκόσμιας αγοράς.

bottom of page